luni, 1 martie 2010

EVENIMENT EDITORIAL

Rectorul UniversităţiI "Babeş-Bolyai", Andrei Marga, şi-a lansat astăzi cartea "Absolutul astăzi. Teologia şi filosofia lui Joseph Ratzinger". Cartea despre Papa Benedict al XVI-lea a apărut la editura Eikon şi va fi distribuită cu ZIUA de CLUJ la un preţ promoţional.
Astăzi, la lansare, cartea a fost disponibilă pentru preţul de 30 de lei. Volumul va fi distribuit din 25 martie cu ZIUA de CLUJ la un preţ promoţional care nu a fost încă fixat.

"Joseph Ratzinger mă atrage dintr-un anume motiv. Când abordează o problemă nu caută o simplificare a ei. După el, problema trebuie luată în dificultatea ei maximă pentru a obţine soluţia. în al doilea rând, Ratzinger a spus tot timpul ceea ce a gândit, fapt care poate fi riscant", a menţionat Marga la evenimentul de lansare a cărţii, de astăzi. El a specificat că Papa Benedict a adus dezbaterea teologie - filosofie - ştiinţe - artă "la cel mai recent nivel".

Rectorul UBB a mai menţionat că, dacă volumul "va trece examenul" cititorilor români, va fi tradus şi în alte limbi, în prezent se discută despre lansarea cărţii la Roma şi în SUA.
Volumul a fost prezentat de către preotul - profesor Vasile Leb, şi de profesorul Vasile Muscă. Au mai vorbit, de asemenea, şi directorul editurii Eikon, Vasile G. Dâncu şi senior editorul ZIUA de CLUJ, Octavian Hoandră.


La evenimentul de lansare au fost prezente mai multe persoanlităţi ale mediului teologic, academic, cultural şi social din Cluj, între care PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice, preotul-profesor Ioan Chirilă,decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a UBB, regizorul Mihai Mănuţiu, sociologul Dan Chiribucă, istoricul Ovidiu Pecican şi ziaristul Virgil Lazăr.
www.ziuadecj.ro

Niciun comentariu: