miercuri, 13 mai 2009

Al doilea Simpozion stiinţific studenţesc şi masteral, la Facultatea de Teologie ortodoxă din Arad

La Facultatea de Teologie ortodoxă din Arad s-au deschis lucrările celui de-al doilea Simpozion naţional studenţesc, sub genericul: 'Sfinţii Părinţi Capadocieni. Puncte de reper în dinamica Biserică-Societate', la care participă studenţi şi masteranzi din 7 centre universitare din ţară.

Manifestările ştiinţifice au debutat cu slujba de Te-Deum, oficiată în capela Facultăţii. În cuvântul său, Preasfinţitul Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului, a salutat participanţii, urându-le bun venit şi spor duhovnicesc în urma acestei întâlniri, pusă sub razele Luminii Învierii şi a Teologiei Sfinţilor Părinţi Capadocieni.

Deschiderea sesiunilor stiinţifice de prezentare şi dezbatere a referatelor a avut loc în Aula 'Dr. Ilarion Virgil Felea', în prezenta Preasfinţitului Timotei, a doamnei rector, Prof. Dr. Lizica Mihut, a părintelui decan, Pr. Prof. Dr. Ioan Tulcan, a organizatorilor: Paul Krizner şi Bogdan Godja, a cadrelor didactice şi a studenţilor.

Manifestarea se va desfăşura pe parcusul a două zile şi va include şi vizite la o serie de monumente istorico-bisericeşti din zona Aradului.

Sursa: Facultatea de Teologie ortodoxă din Arad

Niciun comentariu: