vineri, 15 mai 2009

BURSE AUF












In atentia profesorilor si studentilor Facultatii de Teologie

a Universitatii din Craiova


Agenția Universitară a Francofoniei a lansat 3 categorii de burse în universitățile francofone pentru anul universitar 2009/2010: burse de materat (pana la 10 luni), de doctorat (pana la 10 luni) și respectiv de perfecționare și cercetare pentru profesori (1-3 luni).

MASTER:

Aceste burse se adresează studenților în anul terminal (master 1) sau de la master (master 2), buni cunoscători ai limbii franceze.
Bursele se acordă pentru a se urma cursuri universitare în instituțiile membre AUF, cu o durată de la un semestru la 10 luni. Se asigură: transportul, prima de instalare, indemnizație de întreținere și asigurarea medicală.
Bursele se adresează și studenților înscriși la universitățile membre AUF (Universitatea din Craiova este membră AUF, chiar dacă Facultatea de Teologie nu este într-o filieră francofonă, adică nu are cicluri de predare în franceză), fiind de două tipuri (Master 1 și Master 2). Domeniul Teologie se poate incadra la codul 41 din lista de domenii, desi nu este mentionat in chip expres.

DOCTORAT:

Aceste burse îi privesc pe doctoranzi, pentru a pregăti teza de doctorat. Facultatea noastră de Teologie nu face obiectul acestor burse, nefiind în prezent doctoranzi inscrisi.

PERFECȚIONARE ȘI CERCETARE:

Aceste burse se adresează profesorilor și cercetătorilor, cunoscători ai limbii franceze, fie pentru a întocmi un curs universitar, fie pentru a întocmi o lucrare științifică. Nu sunt eligibili profesorii care au mai obținut o bursă de mobilitate în ultimii trei ani (www.auf.org/regions/europe-centrale-orientale).

Așadar, există oportunități si sanse reale pentru cele două categorii de burse: master și perfecționare, pe bază de dosar, cea mai importantă condiție fiind acceptarea de către o universitate din Sud, membră AUF. Dacă aceste universități nu au posibilitatea de a asigura cercetarea științifică solicitată, se poate alege și o altă țară din grupul celor din Nord.

Profesorii și studenții vor fi informați și ne angajăm să susținem întocmirea dosarelor.

Pentru mai multe detalii:

Madame Mihaela CODREANU

Chef de projet Mobilités

Bureau Europe centrale et orientale

Téléphone : +40 21 31 21 276

Télécopie : +40 21 31 21 666

Courriel : zvunryn.pbqernah@nhs.bet

Madame Mihaela BABUT

Assistante de programme Mobilités et Filières

Bureau Europe centrale et orientale

Téléphone : +40 21 31 22 014

Télécopie : +40 21 31 21 666

Courriel : zvunryn.onohg@nhs.bet



Cei interesați pot afla detalii la responsabilul AUF al Facultății de Teologie,
Lect. univ. dr. Iulian Mihai Constantinescu,
tel. 0722573282
la Biroul de Programe Comunitare, camera 440
sau la adresa electronică www.auf.org (pentru formulare de candidatură și pentru regulamentul burselor).


CANDIDATURILE TREBUIE DEPUSE PÂNĂ PE DATA DE 5 IUNIE 2009.


Mult succes!


Responsabil AUF,

Lect. univ. dr. Iulian Mihai Constantinescu

Niciun comentariu: