sâmbătă, 16 mai 2009

Simpozion naţional studenţesc cu tema Exegeza și ermineutica biblică în operele Sfinților Părinți Capadocieni, Sf. Manastire Tismana 18-20 mai 2009

Facultatea de Teologie din Craiova va organiza, din nou, la Mănăstirea Tismana, în perioada 18-20 Mai 2009, un simpozion naţional studenţesc cu tema Exegeza și ermineutica biblică în operele Sfinților Părinți Capadocieni. Proiectul acestui simpozion este sugerat de hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii noastre, care la propunerea Preafericitului Patriarh Daniel, a proclamat anul 2009 – An comemorativ omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni. De asemenea, întrunirea propusă de Facultatea noastră are în vederea continuitatea unor astfel de manifestări științifice începute anul trecut în aceeași locație și în același domeniu de cercetare – Sfânta Scriptură. Temeiul acestor dezbateri este bine știut pentru toți profesorii, studenții și cercetătorii teologi întrucât preocuparea fiecărui fiu și fiecărei fiice a Bisericii este în primul rând cunoașterea lui Dumnezeu și a descoperirilor Sale.

Potrivit domnului conf. univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, prodecanul Facultății de Teologie a Universității din Craiova: „Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Irineu, Simpozionul Național Studențesc de la Tismana reprezintă o nouă posibilitate pentru studenții teologi din întreaga țară de a-și expune lucrările într-o atmosferă științifică și prietenoasă. La a II-a ediție, organizatorii se așteaptă la un număr între 30 și 40 de participanți, la sfârșitul simpozionului toate lucrările fiind publicate într-un volum anual dedicat evenimentului. Simpozionul se dorește a fi o reuniune de tradiție, anuală, care să contribuie atât la stimularea creativității studenților și a interesului pentru învățare cât și la dezvoltarea capacităţii de expunere a părerilor şi ideilor într-un cadru organizat. Acele lucrări originale, de o înaltă ținută științifică și care demonstrează aprofundări deosebite ale temei simpozionului, vor fi premiate la finalul manifestării. În cadrul simpozionului vor fi încurajate contactele științifice interdisciplinare și promovarea legăturilor între studenții și profesorii de teologie din țară, reliefând direcțiile majore de cercetare în domeniul studiilor biblice”.


Niciun comentariu: