luni, 16 iunie 2008

BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ARE PROPRIA AGENŢIE DE ŞTIRI: BASILICA


Biserica Ortodoxa isi lanseaza propria agentie de stiri: Basilica
15/06/2008 de Victor Rusu

Informaţii religioase gratuite, direct de la sursă
Agenţia de presă a Patriarhiei Române, Basilica, se lansează astăzi si va prezenta informaţii din domenii precum religie, cultură, educaţie si învăţământ. Biserica Ortodoxă Română îsi deschide propria agenţie de presă. Centrul de presă Basilica va funcţiona sub îndrumarea Patriarhiei Române si va fi lansat la Sărbătoarea Sfintei Treimi, în prezenţa Patriarhului Daniel. Alături de Radio Trinitas, Televiziunea Trinitas, cotidianul „Ziarul Lumina” si Biroul de Presă, Agenţia Basilica are ca scop prezentarea sub forma stirilor si a documentarelor de presă, activităţile si atitudinile Bisericii Ortodoxe Române, precum si ale altor biserici, în diferite probleme actuale, după cum se precizează într-un comunicat al Patriarhiei Române.
Legătură între ortodocsii din ţară si cei din străinătate
„Această agenţie este o premieră în lumea ortodoxă, pentru că, până acum, nu a mai existat o astfel de instituţie de presă. Agenţia de stiri Basilica are rolul de a selecta si a sistematiza stirile puse la dispoziţie de către celelalte componente ale Centrului de Presă Basilica. Prezentarea stirilor, interfaţa dintre această nouă componentă si restul mass-mediei românesti se va face prin pagina web www.basilica.ro. Stirile vor fi clasificate pe diverse categorii, vizitatorii putând găsi informaţii despre evenimentele religioase la zi, despre documente, interviuri, comunicate, discursuri ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, despre activităţile din eparhii, protoierii, mănăstiri si parohii. Încercăm să realizăm, prin agenţia de stiri, o legătură mai strânsă între crestinii ortodocsi din ţară si străinătate, pentru că, prin intermediul internetului, comunicarea devine mult mai facilă decât prin celelalte modalităţi tradiţionale de comunicare. Fluxul de stiri va fi actualizat în fiecare zi, adaptându-ne permanent, în funcţie de evenimentele care apar“, spune părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, coordonatorul agenţiei. Agenţia de stiri cooperează cu Biroul de Presă Basilica, Radio Trinitas, Trinitas TV si publicaţiile Lumina, precum si cu toate sectoarele Administraţiei patriarhale. De asemenea, Agenţia de stiri Basilica va avea corespondenţi în ţară si în străinătate. Informaţiile sunt date publicităţii pe site-ul basilica.ro, gratuit, cu condiţia să fie specificată sursa.
"Stirile vor fi clasificate pe diverse categorii, vizitatorii putând găsi informaţii despre evenimentele religioase la zi, despre documente, interviuri, comunicate, discursuri ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel." Părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, coordonatorul Agenţiei de stiri Basilica
Sursa: financiarul

Niciun comentariu: