miercuri, 18 iunie 2008

STAGII STUDENŢEŞTI LA MARE SAU LA MUNTE


Stagii gratuite pentru studenti, la mare si munte, toata varaJune 18th, 2008
PROGRAMUL „UNIVERSITATEA DE VARĂ 2008” este un instrument specializat de politică socială în domeniul tineretului, destinat:
- creşterii şanselor de integrare profesională a tinerilor lipsiţi de oportunităţi;
- creşterii asociativităţii şi capacităţilor de management asociativ în rândul
populaţiei de tineri elevi şi studenti;
- dezvoltării capacităţii instituţionale a structurilor asociative de tineret, actori importanţi în implementarea la nivel operaţional a strategiilor, politicilor, programelor şi activităţilor destinate tinerilor din România.
PROGRAMUL se va desfăşura în perioada 01.07 – 19.09.2008, in paralel, la munte si la mare, fiind conceput ca un pachet integrat de servicii de training si fiind structurat pe 20 module acreditate/neacreditate vizând teme de interes pentru tineri.
BENEFICIARII DIRECŢI ai programului sunt cca. 1000 de cursanţi: elevi, studenţi, tineri defavorizaţi, tineri din mediul rural, voluntari ai organizaţiilor neguvernamentale de tineret, tineri recomandaţi de parteneri, tineri din centrele de plasament.
CURSURILE vor fi susţinute de traineri acreditati absolvenţi ai Programului „Training of Trainers” – program finantat de ANSIT şi specialişti ANSIT.
CRITERII DE SELECŢIE:
GENERALE: - beneficiarii trebuie:
- să fie tineri cu vârsta între 14 – 35 ani (cursuri neacreditate); 18-35 (cursuri acreditate)
- să fie cetăţeni români cu domiciliul în România;
- să dispună de abilităţi intelectuale şi nivel de şcolarizare în acord cu
solicitările fiecărui modul de curs în parte;
- să fie apţi din punct de vedere medical.
SPECIFICE ( pentru fiecare macro-modul în parte):
- beneficiarii trebuie să fie recomandaţi (vezi formular – anexa 1) de o Instituţie Publică (Şcoală, Liceu, Universitate, Direcţie/Birou de Asistenţă Socială Judeţean/ Municipal, etc.) abilitată conform legii, care-şi asumă integral responsabilitatea pentru candidatul recomandat;
- pentru modulele acreditate, pe parcursul desfăşurării programului, selecţia beneficiarilor va fi realizată impreuna cu lectorii desemnaţi de ANSIT, în baza unor criterii specifice (testare preliminară).
Categoriile de beneficiari vor fi selectate după cum urmează:
Tineri defavorizaţi din punct de vedere socio – economic:
- evaluaţi şi recomandaţi de instituţii publice abilitate, active în domeniul protecţiei şi asistenţei sociale;
- potenţialii beneficiari vor fi selectaţi în acord cu procedurile de evaluare şi standardele legale în vigoare în domeniul asistenţei sociale a categoriilor defavorizate.
Tineri elevi şi studenţi
- tineri cu rezultate bune la învăţătură, recomandaţi de Şcoli, Licee, Inspectorate Şcolare Judeţene şi Universităţi.
Tineri din mediul rural
- tineri recomandaţi de autorităţi publice locale, organisme descentralizate la nivel local sau organizaţii neguvernamentale de tineret acreditate care activează în mediul rural.
Tineri din ONG / ONGT
- tineri membri sau voluntari activi ai organizaţiilor neguvernamentale de şi pentru tineret acreditate conform legii.
Tineri recomandaţi de parteneri şi recompensaţi de ANSIT
- tineri beneficiari sau participanţi în cadrul unor proiecte anterioare derulate de ANSIT în parteneriat cu ONG / ONGT sau alte instituţii Guvernamentale.
ÎNSCRIERE :
- pentru cursurile acreditate - se realizează în baza formularului tip de înscriere (vezi anexa 1) copie BI/CI, la care se va anexa un document ce atestă absolvirea a minim 12 clase; sau un act care sa ateste absolvirea a 8/10 clase pentru programul de formare – modul I – Comportament prosocial.
- pentru cursurile neacreditate - se realizează în baza formularului tip de înscriere (vezi anexa 2), respectand criteriile de acces la program.
Înscrierile încep cu data de 16.06.2007 şi continuă pe toată perioada derulării programului, dar până la o dată limită de cel putin 5 zile lucrătoare înainte de începerea modulului pentru care s-a optat, pentru documentele transmise direct la ANSIT Bucuresti.

Pentru mai multe informatii si pentru formulare de inregistrare, va rog sa dati click pe linkul de mai jos:
Informatii si formulare de inregistrare
Sursa: http://www.mihaivladimirescu.ro/ ; 19 iunie 2008

Niciun comentariu: