joi, 12 iunie 2008

Lămuriri privind informaţia din presă despre un episcop ortodox român, acuzat de furt, fals şi uz de fals

SUA / Episcop ortodox român, acuzat pentru furt, fals şi uz de fals
11/06/2008

Sava Cosaş ,un episcop ortodox român din oraşul american Cleveland, statul Ohio, a fost pus sub acuzare, marţi, pentru furt şi fals. Dacă este găsit vinovat, Cosaş riscă o pedeapsă de maxim patru ani de închisoare.
ACUZE. Episcopul este acuzat că a falsificat un cec în valoare de 650 de dolari pe numele altui episcop. Robert Anderson, episcop în cadrul Arhidiocezei Ortodoxe Ruse, s-a mutat în locuinţa lui Cosaş în octombrie 2005 pentru a prelua parohia românului, după ce acesta a fost condamnat la închisoare pentru încălcarea legilor privind jocurile de noroc. După ce Cosaş şi-a ispăşit pedeapsa, Anderson s-a mutat din locuinţa episcopului român. Corespodnenţa lui Anderson a continuat însă să sosească la locuinţa lui Cosaş. Românul a deschis un cont bancar pe numele lui Anderson şi a încercat să încaseze un cec de 650 de dolari în numele acestuia, potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii din districtul Cuyahoga. Dacă este găsit vinovat de furt şi fals, Cosaş riscă o pedeapsă de maxim patru ani de închisoare.
Sursa: www.jurnalul.ro ; 12 iunie 2008.
Nr. 4244 / 11 iunie 2008
COMUNICAT DE PRESĂ
Sava Cosaş nu este episcop ortodox canonic
În legătură cu ştirea apărută pe agenţiile de presă din România referitor la cercetarea de către autorităţile americane a unui aşa numit episcop ortodox român, Sava Cosaş, pentru o infracţiune financiară, Patriarhia Română precizează: Potrivit informaţiilor primite din partea reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America şi Canada, domnul Sava Cosaş, aflat şi în trecut în atenţia autorităţilor americane, a înfiinţat, în urmă cu mai mulţi ani, o structură bisericească ortodoxă clandestină şi necanonică, fără nici o aprobare din partea Patriarhiei Române, autointitulându-se episcop al ei. Este de la sine înţeles că această anomalie nu are cum să fie recunoscută de nici o Biserică Ortodoxă canonică din lume.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE
www.patriarhia.ro ; 12 iunie 2008.

Niciun comentariu: